Mă trezește căldura ce bate în cort. Cozmin nu mai este în cort. Se aud copii mulți. După ce ies din cort observ că ne-am pus cortul chiar in fața geamului ce dă într-o clasă de copii. Avem și wifi de la școală. Mâncăm un orez cu lapte, apoi spăl hainele.

La 12 merg la locul de întâlnire pentru duș, bat în ușă, apoi mă duc pe partea din față dar nu răspunde nimeni. Intru în clădirea alăturată unde văd 4 camere cu paturi suprapuse, ca la cămin. Ies înapoi în stradă după care intru iar în clădire. Într-o cameră era un laptop ce cânta muzică. Merg până în capăt unde găsesc baia. Pentru că nu avea încuietoare pun șapca în ușă ca să blochez și fac un duș repede rece. Îi povestesc lui Cozmin, dar el nu vrea să facă așa.

Mai cos din tridenții de la gențile ortlieb. Vine un nene cu ochelari de soare ce îmi face un scurt interogatoriu (de unde venim, unde ne ducem, etc,). În sat mă duc să cumpăr benzină, carne și roșii. Pe drum trec pe lângă terenul de sport, unde fetele jucau handbal. Când am trecut s-a întrerupt activitatea și doar se uitau. Aici la magazin este și nenea cu ochelarii de soare.

La cort apare profesorul de engleză al școlii, împreună cu elevii lui (vreo 7). Facem cunoștință și ne spune că a venit cu elevii ca să exerseze engleza. Le-am spus în spaniolă să ne întrebe în engleză ce vor, numai că erau timizi (15-16 ani). Profesorul a zis că dacă avem nevoie de ceva să nu ezităm. Așa s-a dus Cozmin și a făcut duș la el.

Cozmin: “Când revin de la duș, Silviu deja făcea supa de roșii cu carne.”

Din clasă au mai ieșit pe geam câțiva elevi care ne-au întrebat de unde suntem. Nu au mai auzit de România. Le-a plăcut panoul solar.

Seara, când găteam, vine spre noi cineva cu o lanternă care ne orbește. Îi dă și Cozmin cu frontala în față. Am văzut că scrie pe căciula lui Policia de Jujuy.

Cozmin: “La prepararea cârnaților filmăm momentul în care îi înțep. Sare din el grăsime și se lasă cu flăcări.”

“Buenas tardes. Quien es usted?” “Estamos con bicicletas.” Ne-a luat pașapoartele și a notat datele. Ne spune s-avem grijă, chiar dacă este un sat mic și liniștit.

Mâine mergem spre Pasul Sico – Chile.

https://youtu.be/6vj_iAuCS2o