Ne trezim la 8 și mergem în piață ca să mâncăm. După facem cumpărături pentru drum. Încercăm să cumpărăm ouă cu carton, dar nu vrea să ne dea nimeni cartonul deși au o grămadă goale. Curăț arzătorul care era înfundat cu biluțe mici ca de plumb. La 11 eliberăm camera. Benzina în Bolivia costă 2.2 lei/L. Cumpărăm 1L și după ce am luat ei au și rămas fără benzină la stație.

Plecăm pe la 12 30 din Uyuni și ne ia în primire vântul din față. Cozmin vrea el să spargă vântul, așa că eu stau în spate. Schimbăm puțin direcția și mărim viteza. Un jeep se oprește lângă noi. Era cu doi indieni și două fete nu știu din ce țară. Indienii foarte entuziaști că merg în salar. Făceau poze în continuu.

În depărtare vedem un cicloturist încărcat bine. Este taiwanez și face înconjorul lumii. Voia să ajungă în Ushuaia prin martie. Destul de greu, doar dacă se grăbește rău. Bicicleta este slăbuță și cauciucurile și mai slabe.

De acum avem vânt din spate. Ne oprim într-un sat unde facem ouă prăjite cu roșii și ceapă. Cozmin vede o pungă verde pe marginea drumului și mi-o arată. Avea frunze de coca în ea ieeeei.

Peisajul se schimbă total. Prindem pe o coborâre 75km/h fără să dăm la pedale prea mult. Ne prinde apusul cu un roșu aprins. Ne oprim la niște case unde întreb un nene dacă putem pune cortul lângă casa lui. Totul este în regulă. Cât montăm și gătim ne urmăresc 3 copii foarte atenți. Cozmin le dă câte o bancnotă de 1leu la fiecare și băiețelului îi dă și șapca pe care a primit-o în Resistencia Argentina.

Luna luminează puternic.

IMG_7362 IMG_5318 IMG_5324 IMG_5325 IMG_5329 IMG_5334 IMG_5425 IMG_5434 IMG_5435 IMG_5438 IMG_7384 IMG_5477 IMG_7389