Înainte de a pleca din oraș mergem la aeroport ca să scoatem USD de pe card. Aeroportul este tare mic pentru așa un mare oraș. Mai mâncăm ceva și facem cumpărături. Luăm un bax de ciocolată și de napolitane. Ieșirea din oraș este aglomerată cu bucăți de drum rupt, în construcție. Pe drum avem parte de multe claxoane.

Cozmin: “După 45 minute de pedalat suntem tot prin periferia La Paz ului. Când încep să se împuțineze casele, începe și drumul să arate ca după bombardament.”

Oamenii sunt ieșiți la iarbă verde, unde se joacă volei, fotbal și mănâncă. Își spală mașinile în râu și alte podoabe. Vedem un autobuz mare cu butelie mare în față și crătiți. Mergem să întrebăm ce au de mâncare ca să cumpărăm. Femeia ne zâmbește și ne spune că nu au de vânzare. Sunt doar o familie mare ce au ieșit la picnic cu autobuzul. Dar ne invită la masă și ne servește câte o farfurie bună de supă pui. Cea mai bună supă de până acum din Bolivia.

Cozmin: “Drumul arată bine acum și pe partea stângă avem lacul, iar în departare pe dreapta sunt munții înzăpeziți.”

Cumpărăm de pe marginea drumului o bucată de brânză. După ce îi plătesc, femeia se uită la mine și mă întreabă dacă mai vreau o bucată. Îi zic că vreau doar bucata pe care am cumpărat-o, că uita-se să ne-o dea. Zâmbește.

Se schimbă peisaul total. Apar mulți copaci, iarba și păsările de apă. Ne campăm pe lângă niște copaci frumoși.

IMG_5953 IMG_5956 IMG_5963 IMG_5969 Panorama IMG_5985 IMG_5986 IMG_5995 IMG_7651 IMG_7654 IMG_7655 IMG_6007 IMG_6008 IMG_6010 IMG_6020