După 29 ore de stat în autocar ajungem în Neuquén la 8 dimineața. Nu ne-a mai cerut nimeni bani pe biciclete la descărcare. Oricum ni le-am dat singuri jos.

Plecăm cu gândul de a găsi un sudor pentru cadrul lui Cozmin. La un service de motoare diesel ne se spune de Maldonado, un nene ce sudează orice. Doar că nu reușim să îl găsim. Ne vede un polițist că întrebăm de un sudor pe nume Maldonado. Dăm noroc și intră în secție să caute pe net mai multe detalii. Vine înapoi doar cu o adresă de la un magazin de biciclete. Întrebăm și acolo de curiozitate cât ar costa un cadru. Ne arată unu de mtb la 4000 pesos.

Ne întoarcem la service-ul de motoare diesel ca să luăm indicații direct pe hartă. Ajungem și pe strada de care zicea, doar că nu vedem niciun service.  Mai era un șofer cu o mașină ce părea că e în căutare de ceva. Aflăm că tot pe sudor îl caută și ne ținem după el. Este undeva pe o stradă lăturalnică. Omul ne spune că ne costă 400pesos (~110lei). Durează ceva pentru că îi face întăritură calumea. Foarte de treabă omul, chiar avea un sticker pe mașină cu distanța minimă pentru depășirea bicicliștilor de către șoferi.

Observ că sunt prețurile ceva mai mari decât în nord-ul Argentinei. Mâncăm într-un mic părculeț. Este la fel de cald ca în Salta. La benzinărie ne-au asaltat oamenii cu întrebările comune.

Pe marginea drumului sunt livezi înconjurate de plopi.

Cozmin: “Afară este destul de călduț. După câteva ore zărim o tarabă cu legume/fructe, de unde cumpărăm un pepene și primim două portocale.”

Drumul este cam circulat. Facem o baie la un poduleț plus câteva sărituri de pe pod. Avem parte și de o ușoară urcare pe o distanță de 13km. Se pare că nu prea mai avem antrenament, după pauza de o săptămână.

La un mini sanctuar Gauchito Gil găsim două perechi de adidași obosiți. Cozmin le taie talpa ca să își refacă sandalele. Se pare că intrăm în lumea dinozaurilor.

Ajungem la un mare lac și facem iar baie. Sărim de pe stânci direct în apă. Găsim un loc de campare undeva pe malul lacului, pe o coborâre abruptă unde fac și un snakebite.

Mai avem 75 de zile până la final.

IMG_8533 IMG_8534 IMG_8537 IMG_8540 IMG_8545 IMG_8551 IMG_8555 IMG_8556 IMG_8563 IMG_7856 IMG_7858 IMG_7860 IMG_7868 IMG_8571