Ne trezim pe la 8. Plaja este goală și cormoranii fac ca niște porci, grohăie. Mergem să ne încercăm norocul cu autostopul. Ajungem la benzinăria de la ieșirea orașului.

Aici întreb un tirist, ce avea remorcile goale, dacă ne poate lua. Ne trimite la cel din spatele lui, că cică el este gol. Iar cel din spate ne trimite iar la cel din față.

Apare un Freightliner și îl întreb pe șofer dacă merge spre Nord. Îmi zice că doar până în Comodoro Rivadavia, la 90km. Îi spun că este bine pentru noi. Aruncăm biclele pe platformă, fără să le legăm și sus în cabină. Avea camionul de doar două zile și și-a cerut scuze de dezordine. A vrut o bancnotă românească și i-am dat 1 leu. Un șofer tăcut. Ne lasă la ieșirea din Comodoro Rivadavia, tot într-o stație cu multe tiruri.

Întreb câțiva și majoritatea așteaptă marfa ca să plece. Începe ploaia. Apare canadianul, pe care l-am cunoscut în La Paz. Cel care trecuse granița dintre Peru și Bolivia fără să treacă prin vamă. Era pe jos, bicicleta era în Cordoba și a făcut autostop ca să ajungă la concertul Manu Chao.

Mai întreb câțiva șoferi dacă merg spre Nord și mâncăm sandviciuri și gogoși din benzinărie. Întreb un șofer ce avea remorcile cu prelată. Spre surprinderea mea a zis că ne ia și merge până în Trelew (360km).

De data asta mergem cu un Volvo ce are 1.7 mil km. Este vorbăreț șoferul și vorbim ceva. Drumul este cam plictisitor de pedalat pe el. Se urcă până la 700m și vântul bate tare din față. Vedem și o mașină răsturnată pe marginea drumului. Îi spunem șoferului că filmăm/pozăm la nunți noi. El ne spune: “…aaa pozați tristețea oamenilor la nuntă, că atunci se termină viața”. Drumul a durat 4 ore. La intrare în Trelew începe și mare ploaie, care se oprește când ajungem la următoarea stație de camioneros.

Campăm în stația de camioane, undeva în spate. După ce mâncăm, Cozmin se culcă și eu merg să fac un duș. Pe la 1 dimineața se pornește cel mai mare vânt de până acum. La 2 30 începe și ploaia cu piatră și vânt. Apoi somn profund până dimineață.

aici ne-am teleportat cu Camioneros: https://goo.gl/sJdlTn