Aseară a fost interesant. Pe la 23 mă trezește Cozmin să mă întrebe dacă mă mișc eu pe lângă cort. Era un nene cu lanterna, de la securitate. Ne-a zis că nu putem campa aici, pentru că este propietate privată. Îi spun că suntem campați după gard, nu pe propietate și că dormim doar o noapte. A zis că va trece poliția pe aici. Noi ne-am culcat la loc.

Cozmin: “Ce credeți, retardul a chemat poliția. Vin 2 polițiști cu mașina și unul cu motocicleta.”

Un polițist zbiară lângă cortul meu să ies. Domnul polițist este cu pistolul în mână. Cică este propietatea poliției aici. Polițistul nu știe să vorbească, el țipă.

Cozmin: “Silviu îi spune că nu este niciun semn de teren privat aici, iar el urlă și mai urât, dând cu piciorul în cortul meu ca să ies din el. Polițistul la fel cu mâna pe pistol. Nici măcar nu ne-au legitimat, nu ne-au întrebat din ce țară suntem.”

Sub supravegherea lor strângem corturile și plecăm.

Găsim un câmp mare și mergem după niște copaci. Chiar când să începem montarea corturilor, apare o mașină ce se îndrepta fix spre noi, la vreo 30m. Nu ne văd, că suntem după boscheți. Stăm așa nemișcați vreo 10-15minute, apoi merg eu pe furiș aproape de mașină să văd ce e cu mașina. Nu reușesc să văd nimic și ne retragem ușor de acolo.

Abia la ora două ne-am băgat în cort. Este haos în Argentina atunci când este weekend. Toată lumea petrece, peste tot. Măcar mă trezesc cu o frunză în formă de inimă pe cort.

Cozmin: “Am visat numai porcării. Am reținut doar că i-a furat unu bicicleta lui Silviu. Eu am plecat în urmărirea lui și mi se părea ciudat că el nici nu s-a trezit. Vedem velodromul municipal, unde intru și dau câteva ture. Găsim la supermarket mandarine la ofertă, iar la un magazin mic de fructe banane și pere. Luăm multe că e prețul bun.”

Înainte de a pleca din oraș mai luăm un Grido. La benzinărie merg să umplu bidoanele. Benzinarul, curios de cum călătoresc, îmi dă un croissant cald.

Vântul este din față și traficul ok. La 50km ne oprim la o benzinărie ca să mâncăm. De aici mai pedalăm 28km și ne campăm.

Gunoaie aruncare din autocarele ce tranzitează Argentina în lung și în lat