Ne trezim la 6 jumătate. Îmi zice Cozmin că la ora 12 suntem așteptați la masă și apoi la o plimbare cu barca pe râu. De la 7, ies câțiva pescari cu bărcile pe râu. La 11 apar oamenii care au fost aseară plus un alt grup. Un nene a fost anul trecut în România, într-un tur cu autocarul.

Se pregătesc grătare de oaie, pește, pui cu diverse salate și deserturi. Primim mâncare de la ambele grupuri. Bem vin chilian și bere. Super ospăț. Apar multe întrebări despre România și călătoria noastră. Un patron ce are un magazin cu tobe de mașină, ne arată filmulețe cu imensul pește Dorado, ce bântuie în râul din fața noastră. Ne mai arată poze cu clubl când plouă mult. Râul se umflă mult și apa se ridică cu peste 7m în înălțime, iar aici sus, unde este clubul, apa ajunge la jumătate de metru. Plecau oamenii cu bărcile direct din parcare.

Tânărul care vorbește engleză, ne povestește de ce bea și fumează mult. La 15 ani i-a murit un văr, iar la 19 ani încă unul. De atunci se trezește cu mari dureri de cap și se liniștește cu băutură. Este destins că poate vorbi cu noi despre orice, pentru că rudele lui nu înțeleg nimic din engleză. Nașa lui are barca ce prinde 140km/h. Ne-a zis că suntem plăcuți de toată lumea și că ar vrea să mai stăm pe aici cât dorim noi.

O fată cu ochii verzi are un ceai mate diferit de cel pe care îl știam, cu altă culoare și gust. Un nene ne întreabă dacă femeile din România sunt dezghețate., făcând aluzie la femeia lui. Este camionagiu și îmi râde puțin fața când aud. Era mirat că nu am avut probleme în astea cinci luni. Ne spune: “Eeei, aici sunteți în Brazilia. Să aveți grijă mare. Dacă vedeți dubioși să dați pedală mai tare. Dormiți în benzinării. This is BRASIL!”.

Mâine vom pleca.