Cozmin: “Mă trezesc cu urechea stângă țiuind. Având corturile aproape de șosea, a fost gălăgie și parcă au circulat mașinile mai rău ca ziua.”

Dimineață este înorat și umezeală la greu. Oprim în primul sat să mâncăm.

Pedalăm spre Posadas, oraș la granița cu Paraguay. În oraș oprim la o cascadă artificială unde facem două poze și se oprește. Găsim Grido în centru și mâncăm două înghețate, fiind ultima oară. Nu avem voie să trecem granița pe pod, cu bicicletele. Așa că mergem cu trenul, care costă 36 pesos (2.5$).

Ajungem în Paraguay. Plouă binișor afară. Ne oprim la magazinul unui nene, unde schimbăm bani și stăm la adăpost. Se bagă nenea în seamă cu noi, facem schimb de facebook-uri, ne dă o cola la 1.5 L, îi dăm lui fisu o bancnotă de 1 leu, fisa ne dă la schimb o bancnotă de 2000 guarani (1.5 lei valoare). Apar mai mulți din familia lui. Tatăl lui ne spune că putem dormi la ei, dar până la urmă plecăm mai departe după o oră.

Mergem pe o ploaie ușoară cu temperatura de 20grade. Ieșim din oraș și facem dreapta pe un drum secundar ca să campăm. Găsim un loc ce pare final și sperăm să fie așa pentru că nu am mai dormit bine de câteva nopți. Mâine cică ar ploua toată ziua.