Aseară ne-am băgat în cort să dormim. Și apare poliția care ne spune să ieșim din cort. Ies din cort în chiloți și maiou. Îmi bagă insigna în față și mă întreabă de unde avem aprobare. Îmi spune că am campat pe un drum, un fost drum pentru că iarba este înaltă și nu a mai mers nimeni pe aici cu mașina. Spune că va suna la comisariat, ca să vadă cum rezolvă problema. Pleacă.

La 21 30 apar alți doi polițiști. Bat din palme ca să ieșim din cort. De data asta unul din ei este înarmat cu un shotgun și stă cu el în mână. Afară plouă și polițiștii vor să ne gonească. Cică nu este sigur pentru noi aici (da, sigur). Nu reușesc să o scot la capăt, așa că trebuie să plecăm. Strângem și pedalăm spre un nou loc.

Cozmin: “Văd pe marginea șoselei un copac cu fructe mari, ce arată ca niște roșii. Iau trei fructe și le mâncăm. Unul din ele este mai copt și altul ne lasă gura pungă. Găsim un drum lateral, trecem de un cimitir, ne împotmolim în noroaie un pic și găsim un loc undeva pe iarbă. Montăm corturile pe ploaie.”

A plouat toată noaptea și încă plouă. Ies să iau tot ce trebuie pentru micul dejun. Ascult radio, dorm, fac gimnastică și flotări, totul în cort. Trec două motoare și o mașină, la o oră fiecare și toți ne claxonează. Trec și doi oameni pe lângă cort. Când ies afară văd că au mers în picioarele goale prin noroi.

Cozmin: “Picăturile sunt atât de dese pe cort, că abia pot vorbi cu Silviu, care are cortul la numai câțiva metri. Îmi aduce Silviu micul dejun la cort și un mic kit de supraviețuire ce constă în banane și biscuiți. Stau un pic să se așeze mâncarea și fac exerciții în cort (abdomene, flotări..).”

Pe la 17 00 se oprește ploaia. Facem popcorn și ne uităm pe hartă. Apare un cățel drăguț și timid. Îi dăm floricele. Ne hotărâm să mergem pe ruta 1 si ruta 8, ca să ajungem la puștii pe care i-am întâlnit acum 5 luni. După care să ne campăm la balneariu. A trebuit să îmi măresc jurnalul cu niște ac și ață. Când stăteam amândoi pe salteaua mea, a început să se audă un zgomot ciudat. Aveam impresia că merge un șarpe pe sub cort. Dar se dezlipea salteau și a făcut bulă.