Dimineață apare un nene cu scuterul, apoi încă unul pe cal. Intră pe terenul cu vacile. Vine și propietarul care ne întreabă dacă am dormit bine. Este înorat afară, așa că mai stăm în cort vreo oră.

Ne oprim la magazinul unde ne-am întâlnit cu Fernando, acum 4-5 luni (în ziua 7). Luăm o înghețată și o fanta pentru băieți. Ajungem în dreptul casei lor. Era fratele lui Fernando și ne întreabă dacă ne-am întors din turul lumii. Suntem câțiva strânși. Frasu împarte mate terere continuu. Ascultăm muzică și pasăm matele.

În oraș, găsim niște biscuiți integrali cu semințe. Cei mai buni biscuiți! Facem o pauză în curtea bisericii, întinși la umbră.

Plimbându-ne pe străduțe, ne strigă câțiva dintr-o curte. Suntem invitați înăuntru, unde stăm puțin la vorbă. Au vrut să ne dea whisky. Erau curioși cum arată actul de identitate din țara noastră.

În drum spre balneariu, dăm de multe tarabe cu fructe. Luăm un sac de mandarine (2$) și trei grefuri imense. Puțin mai în față, de la o doamnă, luăm arahide și două sticle sirop de arahide.

Travesăm orașul pe noapte. La balneariu intrăm direct și ne vede puștiul de data trecută. Îi spun c-am revenit și întreb cât costă pe noapte. Ne spune să campăm și vorbim zilele ce urmează.

Cozmin: “După ce montăm corturile, mergem să facem o baie în râu. Îmi pierd un papuc. Se simt vibrații de la camioanele încărcate ce traversează podul.”

Adorm în hamac.